Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Neofinetia falcata Shojou

Για πολλοστή φορά δεν άντεξα και δεν υπάκουσα στον κανόνα «όχι αγορές μέσα στο ψύχος»
Αλλά πώς να αντισταθεί κάποιος όταν πρόκειται για μια neofinetia falcata shojou;
Αυτό το τόσο λεπτεπίλεπτο είδος ορχιδέας, έχει λάμψει στην Ιαπωνία όπου πολλοί τις συλλέγουν ενώ και το κόστος αγοράς τους είναι πιο υψηλό από τα υπόλοιπα είδη.
Ανήκουν στην οικογένεια Vandanaceous με καταγωγή την Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα κυρίως. Τους αρέσει το ζεστό περιβάλλον και ανθίζουν με λευκά και υποκίτρινα ως απαλό πράσινο άνθη στις αρχές του καλοκαιριού. 
http://www.slippertalk.com/forum/
Οι Ιάπωνες τις καλλιεργούν σε περίτεχνα πορσελάνινα και κεραμικά γλαστράκια δημιουργώντας έργα τέχνης!
Οι κηπουροί της επαρχίας Somei της Ιαπωνίας, γνωστοί για το ότι τελειοποίησαν την καλλιέργεια της κερασιάς και των χρυσανθέμων, ξεκίνησαν την συλλογή τους από το 1660. Τους αρέσει ο ήλιος το χειμώνα και η σκιά το καλοκαίρι, καθώς και στη φύση βρίσκονται πάνω σε φυλλοβόλα δέντρα. Τα άνθη τους είναι αρωματικά ενώ το φύλλωμα τους, διαφοροποιείται χρωματικά. Είναι επίφυτα και το μέγεθος τους τις κατατάσσει στις μινιατούρες, ενώ στη φύση βρίσκεται σε συστάδες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πεθαίνουν τα παλαιότερα μέρη του φυτού. Καλλιεργούνται σε φελλό με σφάγνο (moss) αρκεί να αερίζονται καλά οι ρίζες τους για να μην σαπίσουν.
Αξίζουν και με το παραπάνω μια θέση στο σπίτι μας και φροντίδα!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου