Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αποτριχωμένo Paphiopedilum


Δεν μου γέμιζαν το μάτι μέχρι τώρα, παρόλο που έχω δύο χρόνια να ασχολούμαι με τις ορχιδέες! Δεν ξέρω, αλλά αυτή η τριχωτή τους εμφάνιση όσο να 'ναι με απέτρεπε! Αλλά είπα σιγά σιγά να τους δώσω μια ευκαιρία και έτσι κατέληξα εδώ και λίγες μέρες με πέντε paphs, ευτυχώς αποτριχωμένα!
Συγκεκριμένα υπέκυψα στα henryanum, niveum, concolor, concolor striatum και charlesworthii! Αν μη τι άλλο έχουν τουλάχιστον όμορφα φύλλα.
(στη φωτογραφία ένα paph niveum)


Σε γενικές όμως γραμμές, δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά φυτά, αρκεί κάποιος να τους παρέχει ημισκιά και προστασία από τις -ακόμα και τώρα επικίνδυνες γι' αυτά- ηλιακές ακτίνες. Όσο για πότισμα, θέλουν λίγο προσοχή μιας και αν δεν αερίζονται καλά και επαρκώς οι ρίζες τους είναι πιθανό να σαπίσουν.
Τα paphs είναι περίπου 100 είδη και παραμένουν μια ιδιαίτερη κατηγορία ορχιδεών! Μάλιστα λόγω της ιδιαιτερότητας του άνθους τους έχουν χαρακτηριστεί και ως παντοφλάκια της Θεάς Αφροδίτης "Venus Slipper" . Η μόνη ιδιοτροπία τους θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το γεγονός ότι θέλουν ζεστό κλίμα μεταξύ 18 βαθμών και 25 βαθμών.
Τελικά κατέληξα ότι τους αξίζει μια περίοπτη θέση στη "συλλογή" ορχιδεών μας! Και όχι άδικα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου